Gå til hovedindhold

Rådgivning og konsulentydelser

Jeg rådgiver både kommuner og skoler omkring tilsyn med hjemmeundervisning. Hjemmeundervisning er endnu ikke meget udbredt i Danmark, og mange tilsynsførende har begrænset kendskab til emnet, når de får opgaven med at føre tilsyn af kommunalbestyrelsen. 

Min erfaring med tilsyn gør mig i stand til at vejlede jer i alle aspekter af tilsynet, fx:

Udarbejdelse af tilsynspraksis

Lovgivning omkring hjemmeundervisning er ikke særlig tydelig, og der er endnu ingen retningslinjer på området. Jeg kan hjælpe jer med at etablere en tilsynspraksis, som både tager hensyn til den tilsynsførendes muligheder for evaluering af undervisningens forsvarlighed og hjemmeunderviserens rettigheder og pligter i relation til loven på området. Min indsigt i området gør det muligt for mig at afklare misforståelser, så vejen er banet for et frugtbart samarbejde mellem tilsynsførende og hjemmeunderviser.

Samarbejde og konflikthåndtering i forbindelse med tilsyn

Er der opstået konflikter mellem tilsyn/kommune og hjemmeunderviser, kan jeg yde bistand til at finde fælles fodslag til etablering af et tilsyn, som tilgodeser alles interesser. Dette kan foregå på telefon eller video, eller jeg kan deltage i møder mellem parterne.

Kontakt mig for en uforpligtende snak